Anyu a konyhában

Anyu a konyhában

Csirkenap...illetve két nap :)

2014. szeptember 23. - Lillanyoca

Hahó! Ma ismét két nagyon egyszerű fogást hozok Nektek, ráadásul a leves megint gyerekbarát :) Ma csirkefarhátból főztem nagyon gyors levest, a főétel pedig rántott csirkeszárny volt tzatzikivel. Furcsa lehet, de ha már unalmas a krumpli meg a rizs, akkor érdemes kipróbálni, nagyon jól passzolt, és két napra újra le van tudva az ebéd, holnap lehet takarítani.:)

Lássuk akkor a lebutított husilevest, vagy inkább csontleves:

20140923_134738.jpg

Hozzávalók:

- 3 db csirkefarhát

- 1 db tyúkhúsleves- kocka (mondom hogy lebutított:))

- 2 szál sárgarépa

- 1 szál fehérrépa

- 1 fej hagyma

- só

- bors

Ugyanúgy kezdjük mint a húsleves klasszikot:

1. Annyi hidegvízbe föltesszük a farhátakat hogy ellepje és rögtön bele is dobjuk a leveskockát. Negyed óráig nagy lángon főzzük, és ha kell lehabozzuk.

2. Megpucoljuk a zöldségeket, karikára vágjuk, és a hagymával együtt beledobjuk a levesbe. Sózzuk, borsozzuk, és kb fél óra alatt meg is fő.

3. Ezalatt kifőzzük a tésztát, itt is szigorúan külön. Ez legyen alapszabály. Az esküvőnk után egy akkora lábas levest ki kellett önteni, mert a benne lévő tészta miatt másnap délre megromlott.

Ennyire egyszerű, és nagyon finom, úgyhogy anyukák, és persze nem anyukák is, hajrá! :))

Íme a rántott csirkeszárny:

20140923_140111.jpg

-  8 db csirkeszárny

- 3 tojás

- liszt a panírhoz

- zsemlemorzsa szintén a panírhoz

- olaj a sütéshez

- só

A tzatzikihez:

- két db kígyóuborka

- 3 dl natúr joghurt

- tzatziki-por (megint magunkon segítünk :))

Vegyük elő a türelmünket és lássunk hozzá:

1. A csirkeszárnyakat besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt előkészítjük a panírozást.

2. Nem egyszerű a csirkeszárnyat panírozni, kicsit oda kell figyelni amikor a liszt után a tojásba forgatjuk, akkor jusson mindenhová. Ezután természetesen irány a zsömlemorzsa.

3. Forró olajban addig sütjük a szárnyakat amíg szép barnák nem lesznek. Amikor veszitek ki az egyik adagot akkor vegyétek le a gázt takarékra, és csak azután tekerjétek újra föl, miután a következő adagot már beleraktátok az oljaba. Így nem fog kicsapni. Kölyköket pedig elzavarni a tűzhelytől :))

4. A tzatzikihoz lereszeljük az ubit, akár nagylyukú sajtreszelőn is lehet, besózzuk, 10 percig hagyjuk állni.

5. A joghurtot meg a tzatziki-port összekeverjük, és miután az ubi levét kinyomkodtuk, ráöntjük az immár kész mártást, megkeverjük, és már készen is van.

Mi is csinálhatunk tzatzikit, só, bors és fokhagyma kell hozzá, de nekem erre ma nem volt időm, vittem a gyerekeimet az orvoshoz.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ja, a desszertet majd' elfelejtettem! Mogyórvajas óriás túrórudi :))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyuakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr686724253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása