Anyu a konyhában

Anyu a konyhában

Gombakrémleves pirított baconnel és darált húsos párnácskák

2014. október 02. - Lillanyoca

Sziasztok! Most 5 napig nem kellett főznöm, mivel anyáéknál voltunk, de ennek eredményeképpen mára annyi mosni- és vasalnivaló gyűlt össze, hogy tényleg extra gyorsan kellett elkészítenem az ebédet. Ez azonban nem ment az ételek rovására :)

Gombakrémleves pirított baconnel:

20141002_132707.jpg

Hozzávalók:

- 600 g gomba (legyen friss, szeletelt, haladjunk) Én champion gombából csináltam, de bármilyenből lehet. A laskagomba viszont személy szerint nekem nem jött be.

- 2 dl 20 %-os főzőtejszín

- 1 fej hagyma

- 1 tyúkhúsleves-kocka

- 1 kis csomag bacon

- 1 csokor petrezselyem- vagy zellerzöld (nekem most zeller volt itthon)

- só

- bors

- olíva olaj

Kezdjük:

1. A hagymát felaprítjuk, nem kell finomra, mert úgyis turmixoljuk. Odatesszük olíva olajon és üvegesre pároljuk egy pici vízzel.

2. Hozzáadjuk az összes gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük így együtt, amíg a gomba picit be nem sötétedik és a felére össze nem esik a mennyisége.

3. Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje és beletesszük a leveskockát. Forrástól számított 10 percig főzzük.

4. Lehúzzuk a tűzről, beleöntjük a tejszínt, beletesszük a zöldleveleket és összeturmixoljuk az egészet.

5. A bacont kockára vágjuk és addig sütjük amíg ki nem engedi a zsírja nagy részét és ropogós nem lesz. A szalonnát mindig csak a tálaláskor tegyük bele.

Kész is van!:)

Ha azt gondoltátok hogy ez a leves milyen egyszerű volt, akkor a másodikról még inkább ezt fogjátok gondolni, ugyanis leveles tésztát fogunk használni. Nagyon szeretek vele dolgozni, mert egyszerű, finom, és nagyon sokoldalúan lehet használni. Biztosan fogtok még találkozni vele itt.

Tehát darálthúsos párnácskák:

20141002_131939j.jpg

Hozzávalók:

- 30 dkg darált hús

- 1 fej hagyma

- 1 csomag leveles tészta, én Tante Fanny-t szoktam venni, picit drágább, de abszolút megéri

- pirospaprika

- só

- bors

- olíva olaj

- 1 tojás

Lássuk:

1. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon odatesszük. Adunk hozzá egy kis vizet és üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, vagyis készítettünk egy pörköltalapot.

2. Beledobjuk a darált húst, összekeverjük, és készre főzzük a pörköltet. Nem kell sokáig, mivel a darált hús sokkal hamarabb elkészül mint a kockára vágott. Közben sózzuk és borsozzuk, kóstoljuk. :)

3. Kihajtogatjuk a tésztát és hat közel egyforma négyzetet vágunk belőle. Bekapcsoljuk a sütőt és 160 fokra előmelegítjük.

4. A négyzetekre ráhalmozzuk a pörköltet, és a négy sarkukat összenyomjuk. Vigyázzatok jól nyomjátok össze, sőt át is lehet szúrni őket fogpiszkálóval, akkor tuti nem jön szét. Nekem, amint látjátok a képen, szétnyíltak a batyucskák, de így legalább látjuk a belsejét is. :)

5. A tojást felverjük, és szépen megkenjük vele a párnácskákat, aztán már mehetnek is a sütőbe, ahol 20-25 perc alatt szép barnára sülnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá Nektek! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyuakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr406752915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása